Seura

Seuran tarkoitus, päämäärä ja arvot

Tarkoituksemme:

Tarkoituksemme on tarjota paikallisesti laadukasta valmennusta monipuolisesti erilaisiin uintiurheiluharrastuksiin, ja näin parantaa paikallista uimataitoa niin kilpailu, harraste, oheisharjoittelu kuin vasta-alkajien erilaisiin tarpeisiin. 

Päämäärämme:

Haluamme olla paikallisesti vastuuta ottava, helposti lähestyttävä, yhteisöllinen uimaseura, jossa tarjotaan mahdollisimman laadukasta toimintaa erilaisten harrastajien tavoitteet ja tarpeet huomioiden.

Seuran Arvot:

Yhteisöllisyys: Luomme yhdessä tekemisen kulttuuria niin seurassamme kuin osana ympäröivää yhteisöä. Kannustamme ja pyrimme madaltamaan kynnystä osallistua seuran laadukkaan toiminnan pariin ja nauttimaan yhdessä tekemisen positiivisista vaikutuksista. Haluamme olla aidosti läsnä, niin altaalla kuin osana yhteisöä.

Yksilöllisyys: Kunnioitamme jokaisen yksilöllisyyttä ja rohkaisemme jokaista  oppimaan, onnistumaan ja jopa ylittämään itsensä omien tavoitteidensa ja rajoitteidensa kanssa turvallisessa toimintaympäristössä. Kannustamme toisiamme niin onnistumisten kuin epäonnistumistenkin hetkellä reilun pelin ja toisten tukemisen hengessä.

Laadukkuus: Koulutamme ohjaajiamme, valmentajiamme ja seuratoimijoitamme niin uintiosaamisen kuin seuratoiminnan osalta. Haluamme kehittyä jatkuvasti sekä yksilöinä että seurana taataksemme resurssien rajoissa mahdollisimman laadukkaan palvelun seuramme jäsenille. Tämä tarkoittaa jatkuvaa toimintatapojen ja pelisääntöjen uudelleentarkastelua, tarvittaessa kriittiselläkin silmällä.

Olemme sitoutuneet Reilun pelin sääntöihin

Tutustu  Reilin Pelin sääntöihin

Seuran historia:

Seura syntyi Keravan Urheilijoiden uintijaoston pohjalta kun silloiset aktiivitoimijat perustivat oman itsenäisen seuran Keravan Uimarit Ry:n vuonna 1993.

Jäseniä oli vuonna 1993 noin 60 jäsentä, nyt vuonna 2023 jäsenmäärä on jo yli 550.

Seuran uimarit ovat menestyneet palkintosijoille niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin arvokilpailuissa.

Seuran juniorityö on tuottanut maajoukkuetasolle asti uimareita. Ensimmäisenä edustamaan pääsi Vesa Nurmiviita, tämän jälkeen maajoukkueissa on ollut 30v aikana: Janne Haapaniemi, Hanna-Maria Seppälä, Arto Haapaniemi, Tuukka Töyli,  Anna Jukarainen, Hanna Kareinen, Elmo Kiuru ja Joni Kitinoja.


Mukaan seuran toimintaan

Haemme uinnista ja seuratoiminnasta kiinnostuneita mukaan seuran toimintaan. Tarjolla on kykyjen ja taitojen mukaan mm. ohjaus- ja valmennustehtäviä, kilpailutoimitsijan tehtäviä sekä erilasiin taphtumiin liittyviä järjestelytehtäviä. Tehtäviin annetaan tarvittava perehdytys ja koulutus.

Jos sinulla on kiinnostusta ja halua lähteä mukaan toimintaan otahan rohkeasti yhteyttä: toiminnanjohtaja@keravanuimarit.fi tai 050 422 4300