Kovaa menoa Ironman kisassa Lahdessa

9.7.2023

1.7.2023 kisattiin Ironman 70.3 Finland triathlon kilpailut Lahdessa. Kilpailussa oli yhteensä edustettuna 41 maata ja kilpailijoita oli noin tuhat. Keravan Uimareiden masters- ja triryhmässä harjoittelevia urheilijoita oli mukana peräti 11.

Joukkueena mukana olivat: SiNiMa: Sirkku Aaltonen, Niina Lehmusvirta, Marjut Hyvönen sekä Triva- mimmit: Mari Tervonen ja Sari Kukkonen.

Yksilökisassa uurastivat: Katja Andreev,  Sanna Suur-Hamari, Janne Koivuniemi, Ivan Kaurov, Janne Lumia ja Mirka Lumia.

Tulokset olivat huikeita, haastavista sääolosuhteista huolimatta ennätyksiä tuli ja slotin eli pääsylipun Iroman MM- kisoihin lunastivat: Mirka ja Janne Lumia sekä Ivan Kaurov.

Sade alkoi, kun lähtö lähestyi. Tuuli yltyi ja teki uinnista haastavan aaltoineen. Erityistä haastetta oli sateesta johtuen pyöräosuudella, josta järjestäjätkin useaan otteeseen varoittivat. Juoksu oli vähän raikkaampaa pienessä sateessa. Kaikki siis yhtä märkiä ja kovista sääolosuhteista huolimatta nähtiin huikeita suorituksia varsinkin pyöräosuudella.

Mirka Lumia sijoittui upeasti 10. 42 naisen joukossa ikäsarjassa 45-49.

Janne Lumia niin ikään huikeasti 13.sija /95 50-54v miehissä.

Ivan Kaurov suoriutui omasta urakastaan upeasti 20/92 miesten 35-39 sarjassa.

Sanna Suur- Hamari ja Katja Andreev menivät miltei rinnan naiset 50-54 sarjassa sijoittuen Sanna 13. Ja Katja 15.

Viestijoukkueet suoriutuivat hienosti maaliin. "Sijoituksia ei lähdetty hakemaan vaan illaksi kotiin ja jokainen tekemään parhaansa. Upeasti onnistuttiin ilman haavereita ja jokainen ylitti itsensä omine osuustavoitteineen ja niin mahtava fiilis tästä kaikesta- yhdessä me tehtiin se", kertoo SiNiMa:n Marjut Hyvönen.

Kannustajia riitti matkan varrella hienosti ja keravalaiset kannustivat toisiaan myös matkan varrella.

"Erittäin kiva kokemus, suosittelen joukkuekisaa niille, jotka miettivät uskallanko osallistua, tämä on hyvä tapa saada kokemusta!" Miettii ensikertalainen Sari Kukkonen.

Onnittelut kaikille osallistujille!

Tarkemmat tulokset nähtävillä Ironman sovelluksessa.