Mastersmestaruusuinnit kisattiin Kuopiossa 22.-24.10.2021

26.10.2021

Masters -uinnin Suomen mestaruuksista uitiin viikonloppuna 22.-24.10.21 Kuopiossa 50 metrin altaassa toisena vuonna peräkkäin.

Seuraamme edusti pieni, mutta sitäkin pippurisempi joukkue, jossa uivat Janne Haapaniemi sarjassa 40-44, Marjut Hyvönen sarjassa 55-59 ja Taito Pöysti sarjassa 65-69. Kaikkiaan kilpailuissa oli yli 200 uimaria 52 eri seurasta aina Virosta saakka.

Tunnelma kilpailuissa oli heti alusta alkaen iloisen rentoa ja tuttujen kanssa jaettiin kuulumisia vilkkaasti. Kilpailut alkoivat perinteisesti perjantai-iltana pitkillä matkoilla eli 400 sekauinti, 800 ja 1500 metrin vapaauintimatkoilla. Seuramme uimarit sijoittuivat kärkeen heti näillä matkoilla. Janne nappasi kultaa 400 sekauinnissa, Marjut oli samassa lajissa neljäs ja 800 vapaauinnissa hän ui pronssille. Taito voitti sarjansa 1500 vapaauinnissa.

Lauantaina ja sunnuntaina jatkettiin lyhyemmillä uintimatkoilla. Sama hyvä vire jatkui uimareillamme. Janne avasi lauantai aamun uiden oman sarjansa Suomen ennätyksen 200 sekauinnissa. Uusi ennätys on 2.29,79! Ja kauhoi heti perään kultaa myös 200 rintauinnissa. Taito ui hopealle aamulla 100 ja voitti illalla vielä 50 vapaauinnin. Marjut ui lauantaina 200 vapaauintia, josta nappasi pronssia.

Sunnuntai aamuna Janne ja Marjut jatkoivat vielä hyviä uintejaan. Marjut sijoittui pronssille 200 selkäuinnissa ja Janne hopealle 100 rintauinnissa ja voitti 200 perhosuinnin.

Tuomisina oli kaikkiaan 5 kultaa, 3 hopeaa ja 2 pronssi, seurapisteissä KeUi saavutti sijan 23.

KeUi onnittelee Jannea, Marjuttia ja Taitoa!

Ja kiittää järjestävää seuraa, Kuopion Uimaseuraa sujuvasti järjestetyistä kilpailuista.

Kaikki tulokset on nähtävissä Livetiming

Keväällä 2022 toivotaan pääsevän seuraavan kerran kisaamaan myös lyhyen radan Masters mestaruuksista Seinäjoelle. Lyhyen radan kilpailut uitiin viimeksi 2019 koronan aiheuttamien peruutumisien vuoksi. Toivotaan uimareille ehjää ja iloa hyvin alkaneeseen harjoittelukauteen!