Onnistuneita suorituksia ja hyvää fiilistä Mastersmestaruuskilpailuissa

30.3.2022

Keravan Uimareiden 9 hengen naisjoukkue osallistui Seinäjoella lyhyen radan Mastersmestaruusuinteihin viikonloppuna. Mestaruuksista kisaili kaikkiaan 285 uimaria 62 seurasta, uiden kaikkiaan yli 1400 starttia, järjestävänä seurana toimi Seinäjoen Uimarit. Koronan vuoksi lyhyenratojen kilpailut uitiin edellisen kerran keväällä 2019.

Seuraa edustivat:

Hanna Rosti ja Julia Laijoki sarjassa 40-44v

Suvi Kaunisto sarjassa 45-49v

Katja Andreev, Sari Kukkonen, Sanna Suur-Hamari, Mari Tervonen ja Katri Vuori sarjassa 50-54v

Marjut Hyvönen sarjassa 55-59v.

Seuran suurin edustus oli heti ensimmäisessä kilpailujatkossa perjantai-iltana, kun kaikkiaan 8 uimaria osallistui 800 metrin vapaauintiin.

Elämänsä ensimmäisiin uintikilpailuihin uskaltautui mukaan Suvi Kaunisto joukkuetovereiden kannustamana ja ohjeistuksella. ”Tavoitteena oli saada hyväksytty uinti, 800 metriä vapaauinnissa. Alkujännityksestä ja startista selviydyttiin. Volttikäännökset jäivät vähän liian kauas ja vaihdoin käsikäännökseen, mutta matka taittui tosi nopeasti ja pieni loppukirikin irtosi.” toteaa tyytyväinen Suvi uudesta kokemuksestaan - Mä tein sen!

Mukana olleista Sanna, Julia, Mari ja Katja palasivat altaalle useamman vuoden tauon jälkeen.

Ensimmäistä kertaa Masters kilpailuissa olleet Marin ja Katja totesivat yhdestä suusta: ”Loistavasti meni, aluksi oli perhosia vatsassa, mutta rennoin mielin mentiin.” Ja omat ennätykset siitä sitten tulikin.  

Julia oli myös ensikertalainen Masters kilpailuissa ja keskittyi lyhyille matkoille, joissa meno oli kovaa. ”Niin paljon innostusta ja virtaa sain näistä kilpailuista, että harjoitusmotivaatio kasvoi kohisten ja nyt jo innolla odotetaan syyskauden kilpailuita. Onhan tämä ihan huippua!”: riemuitsee Julia.

Ilman mitaleita ei tälläkään kertaa jääty, vaan tuomisina oli kaikkiaan 8 henkilökohtaista ja 2 viestimitalia; 3 hopeaa, 5 pronssia ja 2 viestihopeaa.

Sari Kukkonen ui 🥉 50 rintauinti, 100 ru 🥈 ja 200 ru 🥈

Marjut Hyvönen kauhoi 800 vapaauinnissa 🥉 400 vu 🥈 ja 200 vu 🥉

Katri Vuori ui 🥉 200 vu ja Mari Tervonen 400 vu 🥉


Sarjassa 200-239v.; 4 x 50 vapaauintiviestissä uivat järjestyksessä (Marjut, Sanna, Katri ja Mari) ja 4 x 50 sekauintiviestissä uivat (Marjut, Sari, Julia ja Mari) 🥈🥈

Seurapisteissä seura oli upeasti 15, 27 startilla.

Kaikki tulokset löytyvät täältä.


Koko kisareissu oli aivan mahtava, yhteishenki huigee ja toisten suorituksia kannustettiin ja niistä iloittiin. Erityisesti viestit nostaa jännityksen ja fiiliksen kattoon. ”Tää on niin kivaa!” hurraavat Katri, Marjut ja Sanna.

Onnittelut mitalisteille ja koko huigeelle naisjoukkueelle upeista suorituksista ja iloisesta menosta koko kisojen ajan. Olette mahtavia!

Syksyn pitkän radan kilpailut uidaan marraskuussa Tikkurilassa. Naisjoukkue haastaa kaikki seuran Masters -uimarit matalalla kynnyksellä mukaan kisoihin!