Ajankohtaista koronaviruksesta

12.3.2020

Keravan Uimaseura seuraa koronaviruksen vaikutuksista seuran toimintaan. 

Suomen Uimaliitto valmistelee ensi tilassa tarkemmat toimintaohjeet jäsenseurojen toimintaa kohtaan ja tiedottaa niistä jäsenseurojaan. Rajoitukset koskevat tässä vaiheessa yli 500 henkilön yleisötilaisuuksia. 

Vaikutuksia Keravan Uimareiden kurssi- ja harrastetoimintaan ei ole tällä hetkellä. Alkeis-, harraste-, vesipallo ja masters -ryhmät harjoittelevat normaalisti.

Urheilussa ja harrastustoimintaan liittyvissä kokoontumisissa on valmentajien, ohjaajien ja lasten vanhempien pidettävä huoli siitä, että flunssaoireiset eivät osallistu tapaamisiin ja tapahtumiin. 

Hyvään käsihygieniaan ja oikeanlaiseen yskimiseen ja aivastamiseen on kiinnitettävä huomiota. Tässä on erityisesti lasten vanhempien vastuu keskeinen, ja lapsia tuleekin opastaa toimimaan oikein. 

THL:n sivuilla löytyy hyviä ohjeita käsien oikeanlaisesta pesemisestä. Nenä niistetään paperinenäliinaan, joka laitetaan aina heti roska-astiaan. Kädet pestään tämän jälkeen. Yskiminen pitää kohdistaa paperinenäliinaan tai omaan hihaan. Yhteisten juomapullojen käyttöä ei suositella. 

Koronavirusinfektiolle altistuneet on toistaiseksi määrätty kotikaranteeniin. Päätöksen karanteenista tekee altistuneen kotikunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri. 

Lisätietoja mm. 

******

Tarkennus Uimaliitolta 12.3.2020 kello 17:14

Uimaliiton asettama rajoite jäsenseuroille

Kaikki Suomen Uimaliiton alaiset kansalliset kilpailut ja ottelut perutaan 31.5. asti henkilömäärästä riippumatta. Tämä koskee kaikkia Uimaliiton lajeja (uinti, uimahypyt, taitouinti ja vesipallo) ja niiden liittojohtoisia tapahtumia, myös leirejä. Uimaliitto suosittaa jäsenseurojaan käyttämään huolellista harkintaa omien leirien ja tilaisuuksien järjestämisessä, sekä noudattamaan mahdollisia paikallisten sairaanhoitopiirien suosituksia.