Keravan uimahalli heräsi eloon

9.10.2023

Keravan Uimarit järjestivät 30 -vuotis juhlavuotensa kunniaksi uimakilpailut ensimmäistä kertaa uudessa Keravan uimahallissa. Uimareita kilpailuissa oli kaikkiaan n. 170 15. eri uimaseurasta. 

Mukana oli paljon ensikertalaisia kaikissa ikäsarjoissa. ”Halusimme kilpailuihin myös matalankynnyksen lajeja, joissa kisaamista voi kokeilla.” totea toiminnanjohtaja Julia Laijoki. ” ”Nuoret kilpauimarit, aikuisharrastajat ja jopa entiset kilpauimarit innostuivat kokeilemaan kilpailemista. Myös Keravan Uimareiden vesipalloilijat osoittivat kokeilunhalua osallistumalla kilpailuun omalla viestijoukkueella ja uimalla yksilölajeja.” jatkaa Julia. 

Juhlauinneissa tehtailtiin paljon hyviä tuloksia, rikottiin arvokilpailurajoja ja omia ennätyksiä.  

Juhlauinneissa nähtiin myös yksi Masters SE, kun Espoon Kilpauinnin Kaisla Kollanus ui 400 vapaauintia sarjassa 30-34 vuotta aikaan 4.40,24. Onnea Kaisla!  

Juhlakilpailuihin osallistui kilpauimareiden lisäksi Keravan kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Jaakko Haapala. Hän osoitti todellista liikuntatoimen johtajuutta kisaamalla lisenssittömien uimareiden sarjassa.  

Hallissa pidetyissä kilpailuissa tunnelma oli eloisa, uimarit ja heidän vanhempansa, kannustajat täyttivät halliin. ”Kilpailuita kehuttiin lämminhenkiseksi, kannustavaksi ja iloiseksi koko uintiväen tapahtumaksi. Yhteisöllisyys onkin yksi seuran kantavista arvoista ja tämä toteutui hienosti. Kilpailut on upea osoitus seurahengestä ja se kasvattaa sitä lisää.” kommentoi seuran puheenjohtaja Marjut Hyvönen.  

Uimakilpailuita oli haluttu Keravalle siitä lähtien, kun uusi uimahalli avautui 2019. Kilpailuiden järjestäminen on iso ponnistus mm. kilpailutuomareiden ja toimitsijoiden saamiseksi. Seura koulutti kilpailutuomareita syyskuussa. Mukaan saatiin uimareiden vanhempia, perheenjäseniä, seuran aikuisuimareita sekä muutama seuran entisiä konkareita.  

Keravan Uimareiden toiminta on saatu hyvin käyntiin halliremontin ja koronavuosien jälkeen. Vuoden 2023 aikana uimareiden määrä on kaksinkertaistunut ja jäseniä on jo yli 500. Seuraan on palkattu vuosi sitten toiminnanjohtaja, vastamaan operatiivisesta toiminnasta. Syksyn 2023 aikana on perustettu uusi kilpauintikoulu-ryhmä, jossa mukana 14 motivoinutta pikku-uimaria. Tavoitteena on kasvattaa uusia tulevia huippu-uimareita ja päästä ensi vuonna Rollo leirille- ja kilpailuihin, joka on 10-13 vuotiaiden vuoden päätapahtuma. 

Juhlavuoden kunniaksi seuran entinen huippu-uimari, Hanna-Maria Hintsa o.s Seppälä vieraili uintiharjoituksissa antamalla hyviä vinkkejä nuorille ja aikuisuimareille niin uintitekniikkaan, kilpailujännitykseen kuin harjoittelumotivaatioon.  

Yksi isoista ponnistuksista tänä vuonna on ollut päivittää entinen Sinettiseura laatusertifikaatti nykyiseen Tähti Seuraksi lasten ja nuorten kuin aikuistenkin osa-alueilla.  Keravan uimarit katsovat luottavaisina tulevaisuuteen. Toiminta on saatu loistavaan vauhtiin niin kurssitoiminnan kuin harrastus- ja valmennusryhmien osalta. Myös vesipallokoulut täyttyvät innokkaista pelaajista nopeasti.  

Kiitos seuran sponsoreille ja erityiskiitos kilpailujen pääsponsorille Keravan Energialle, joka huolehti siitä, että sähköt toimivat moitteettomasti myrskyn keskellä kilpailupäivänä. 

Kuvat: Mikko Koskinen