KeUi:n vesipalloilijat tekivät seurahistoriaa

15.4.2024

Keravan Uimareiden D-ikäkausimestaruus sarja huipentui viime viikonloppuna 12-14.4.2024 mitalipeleihin! KeUi:n vesipedot selvittivät ensimmäistä kertaa tiensä neljän parhaan joukkoon voittamalla perjantai-iltana Helsingin Kuhat 3-11. Ottelu oli kaikinpuolin malliesimerkki osaamisemme tasosta, peli oli koko ajan hallinnassa ja tie välieriin oli auki.

Lauantai-illan välieräpelissä Keravan Uimarit kohtasivat Espoon Cetuksen joka oli voittanut kaikki ottelunsa kauden aikana, tosin kohtaamatta meitä kertaakaan. Vaikka ottelun ensimmäisen maalin teki KeUi, emme olleet valmiita näin kovaan peliin. Loppukohden pääsimme rytmiin, mutta eroa oli jo liikaa. Cetus siis finaaliin ja Keravan Uimarit IKD (2010 synt. ja nuoremmat) sarjan pronssipeliin.

Mitali oli kauden tavoite ja sitä lähdettiin metsästämään sunnuntaina klo 18:15 Espoonlahden uimahallissa, kertoi päävalmentaja Teppo Lehtinen. Pronssiottelussa Keravan Uimarit kohtasivat Turun Uimarit jolle olimme hävinneet syksyllä pelatussa alkusarjan otteluissa 10-5 ja 7-16 joten lähdimme otteluun hieman altavastaajana. Heti alusta kuitenkin KeUi:n juniorit lähtivät viemään peliä ja olivat parempia kaikessa paitsi maalinteossa, joka takkusi heittojen osuessa rimoihin. Peli eteni tasaisesti ja varsinainen trilleri oli viimeinen minuutti, jolloin KeUi siirtyi 5-4 johtoon vain 11 sekuntia ennen loppua. Turun Uimarit eivät kuitenkaan antaneet periksi ja oikea "game saver" heitto puolesta kentästä upposi todella tarkasti maaliin. Näin mentiin rangaistusheittokilpailuun, joka ratkesi vasta usean viiden heittäjän kierroksen jälkeen Turun Uimareille.

Pettymys oli siinä hetkessä kova, mutta huikea kehitys kauden aikana näyttää suuntaa ylöspäin ja tavoitteena jatkossa nousta porrasta ylemmäksi finaaliin tavoittelemaan kultaa. Ensi kaudella osallistumme IKC (2009 ja nuoremmat) sekä IKD (2011 ja nuoremmat) sarjoihin joten menestystä lähdetään hakemaan nyt jo kahdesta sarjasta.

Keravan Uimareissa vesipallo ollut mukana jo neljä kautta vuodesta 2019 ja työ alkaa kantamaan hedelmää. Ensimmäinen mitali jäi odottamaan tulemistaan, mutta tästä saimme vain lisää voiton nälkää!

Haemme jatkuvasti mukaan 2012-2014 syntyneitä vesipetoja kokeilemaan lajia ja syksyllä järjestämme vesipallokoulukurssin, johon on helppo tulla mukaan muiden noviisien kanssa.