Nyt meillä myös aikuisten alkeet sekä alkeiden jatkokurssi

15.12.2022

Uimataito kuuluu kaikille eikä ole koskaan liian myöhäistä oppia uimaan.

Uinnin alkeisopetukseen voi osallistua täysin uimataidottomana tai heikon uimataidon kanssa, kurssille ei siis ole pääsyvaatimuuksia.

Uimakoulu etenee uinnin alkeisopetussuunnitelman mukaisesti ja kurssilla harjoitellaan veteen totuttautumista, kokeillaan veden vastusta, painautumista pinnan alle, kellumista sekä liukumista. Vaikka tuntisuunnitelma on tehty, sovellamme tunteja osallistujien taitotason mukaan.

Kurssin tavoitteen on oppia luottamaan veteen ja voittaa mahdollisen veteen liittyvän pelon. Kurssin aikana on tarkoitus oppia alkeisuintityyliä ja liikkumaan vedessä luontevasti.

Opetus tapahtuu kurssin alussa monitoimialtaassa, jossa jalat ylettyvät pohjaan ja mahdollisuuksien mukaan siirrytään myös isoon altaaseen. Kurssi järjestetään uimahallin aukiolon ulkopuolella, joten ei tarvitse miettiä muuta yleisöä.

Kurssi alkaa ke 11.1 klo 20.30-21.30, ilmoittautumiset kurssit-sivujen kautta. 

Aikuisten jatkokurssi on tarkoitettu aikuisille, jotka osaavat sukeltaa ja osaavat uida vähintään 25 m kasvot vedessä. Uimakoulussa kehitetään ja vahvistetaan uinnin alkeistaitoja ja tavoitellaan uintimatkan pidentämistä. Lisäksi opitaan uinnin perustekniikoita. Kurssilla perehdytään myös oikean uintiasennon löytymiseen sekä rentouden ja hengitystekniikan merkitykseen. 

Opetus tapahtuu isossa altaassa. Kurssi on aamukurssi ja alkaa to 2.3  klo 7.00.

Kurssin jälkeen on mahdollista jatkaa aikuisten tekniikkaryhmässä.