Pitkän radan mastersmestaruuskisat uitiin Vantaan Tikkurilassa 18.-20.11.2022

21.11.2022

Keravan Uimareiden Masters-ryhmän uimarit kilpailivat viikonloppuna pitkän radan Mastersmestaruuskilpailuissa Tikkurilassa. Seuraa oli edustamassa 19 uimaria, startteja kertyi yhteensä 33, joista 6 viestiä. Mestaruuksista oli mukana kisaamassa kaikkiaan 412 uimaria 65:sta eri seurasta iältään 25-97 vuotta. Kisojen järjestäjänä toimi Vantaan Vanders.

Karavan Uimareita edustivat:

Joni Kitioja sarjassa 25-29 v

Taru Niemi ja Elina Rokka sarjassa 30-34 v

Julia Laijoki, Hanna Rosti, Niina Lehmusvirta sekä Eeva-Mari Karine - Galambosi sarjassa 40-44 v

Suvi Kaunisto ja Aki Tuomainen sarjassa 45-49 v

Katja Andreev, Sari Kukkonen, Sanna Suur-Hamari, Katri Vuori, Karita Haapasalo-Tuomainen ja Outi Kaarnamo sarjassa 50-54 v

Marjut Hyvönen 55-59v

Karri Muinonen sarjassa 60-64 v

sekä viestivahvistuksena Jukka Hämäläinen

Kokonaisuudessaan Keravan uimarit sijoittuivat kilpailuiden kokonaispisteissä sijalle 18, saavuttaen 7 kultaista, 4 hopeista ja 4 pronssista mitalia, joista viesteissä tuli 1 kulta ja 2 pronssia. Kaikki tulokset löytyvät täältä.

Seuran suurin edustus oli heti ensimmäisessä kilpailujatkossa perjantai-iltana, kun kaikkiaan 7 uimaria osallistui 1 500 m vapaauintiin. Samalla myös avattiin seuran mitalitili, kun Marjut Hyvönen nappasi kultamitalin, Katja Andreev ja Hanna Rosti saavuttivat pronssimitalin 1500m matkalla.

Lauantaina kisatunnelmaan pääsivät mukaan myös kisojen ensikertalaiset Taru Niemi, Eeva-Mari Karine -Galambosi, Niina Lehmusvirta sekä Elina Rokka. ”Erittäin jännittävä, mutta antoisa kokemus. Antaa huimasti lisämotivaatiota treeneihin ja kyllä sieltä se kisakärpänen taisi puraista. Eli en usko että jäi viimeiseksi kisaksi. Nyt on tiedossa pohja josta on hyvä lähteä parantamaan. On mahtavaa ylittää itsensä ja uskaltautua mukaan sekä laittaa itsensä likoon, niin viestijoukkueessa, että yksilösuorituksessa”, kertoo ensikertalainen Niina.

Suurinta jännitystä aiheutti varmasti kisatunnelma ja hieman erilaiset lähtökorokkeet kuin kotihallissa ja teknisen suorituksen kaikki osa-alueet, mutta startit sujuivat todella hyvin. Hieman epäonnea meinasi käydä seuralla aamun naisten b-sarjan 4x50 vuv-viestissä, mutta oikeus voitti ja KeUi:n joukkueen epäonni eli naapuriradan hylkäys kirjattiin oikealle radalle. Viesteihin saatiin 2 naisten joukkuetta, eri ikäsarjoihin tosin, mutta joukkueet kirittivät toisiaan sekä 50m vapaauintiviestissä että 50m sekauintiviesteissä.

Masters-sarjan debytantti Joni Kitinoja kohensi hieman 100m vapaauinnin tilastoaikaansa, ja toi seuralle kultamitalin 100m vapaauinnista A-sarjassa, 4. sijan 50m rintauinnissa ja viestissä vielä mainion aloitusajan 4x50 vuv-viestissä.

Sunnuntaina konkareiden kisastartit toivat mitali- ja pistesijoituksia, mm. naisten 200 m rintauinnissa tuli hopea tällä kertaa todella hyvällä loppukirillä Sari Kukkoselle. Eroa pronssiin oli vain 0,02 sekuntia.

Tiivis kisaviikonloppu päättyi upeaan mix 4x50 vuv-viestiin, jossa joukkueella Aki Tuomainen, Karri Muinonen, Karita Haapasalo- Tuomainen ja Outi Kaarnamo parantelivat reilusti arvioituja aikojaan ja saavuttivat pronssia upealla yhteisajalla D-sarjassa.

Kisaviikonloppu oli kaiken kaikkiaan aivan huikea, se oli täynnä uusia kokemuksia, elämyksiä, onnistumisia sekä kutkuttavaa kisafiilistä ja yhteishenkeä. Onnittelut kaikille mitalisteille ja koko porukalle itseensä ylittämisestä.

Viimeisenä kisapäivänä keskusteluissa katseet kohdistettiin jo kevään Lappeenrannan kisoihin! Osa uimareista on lähdössä joulukuussa järjestettäviin tonttu-uinteihin.